lördag 24 januari 2009

En Canvas i KÄRLEKENS tecken

Mina DT-alster fortsätter i kärlekens tecken.
I dag tänkte jag visa upp en altrad canvas tavla.Denna canvas duk har jag klätt med ett mönsterpapper från Bo Bunnys kollektion "Flirty". Pappret heter "Flirty stripe" och är ett dubbelsidigt mönsterpapper.
Jag valde ut några foton på min familj inklusive mig själv och limmade upp dem på en vit fotomatta. För att förstärka fotona ytterligare så använde jag mig av ett rosa Bazzill Bling papper. Fotot på vår son satte jag fast med 3D-kuddar för att skapa ett djup i tavlan.
I mitt Dt-paket fanns också rosa filt. Jag plockade fram min cuttlebug och stansade ut en vågig bårder i filten. Filt bården lade jag under fotona för att rama in dem.
Ett rött Pom-Pom band i samma ton som rubriken "All you need" piffade upp allt det rosa.På denna tavla så testade jag att använda mig av bladguld och det var pilligt måste jag tyvärr säga. På sidan av canvasen och på det rosa mönsterpappret lade jag en sträng lim och sedan lade jag försiktigt en sträng bladguld ovanpå limmet.
Men bladguldet var så tunnt så att det föll i bitar. Men skall man liksom jag bara ha smala strängar som dekorationer så rekomenderar jag att testa.
Effekten blev så härlig.


Här ser ni en närbild på bladguldets effekt!Blomman är två stycken vita blommor från "You do" som jag har satt ihop med brads från "Elements". I mitten av blomman satte jag en "hattnål" som jag har gjort av en knappnål och metallpärlor. Bakom blomman sticker små och smala fjädrar fram som jag hittade i min gömmor sedan min tid som tittskåpsbyggare.
Lite pärlfloss och chalk så var blomman färdig.Tagen var från början vit. Jag blandade ditress Ink "photo Vintage" med vatten i en liten "sprayflaska och sedan sprayade jag över hela tagen.
Ordspråket har jag skrivit ut på overhead och satt fast med en brads.
Jag avslutade med att täcka över fotona och spraya med min stora favorit "Glimmer Mist" i guld.

Material:

*Canvas
*Papper "BoBunny", "Flirty stripe"
*Rosa bazzill Bling papper
*Vita blommor från "You do"
*PomPom band
*rosa filt
*vit Tag
*Brads
*Glimmer Mist Gold

Övrigt material har jag hittat i min gömmor

//DT-Jenny/e.j.m

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig tavla!
Underbara detaljer.....man blir så scrappsugen!!
Ha det gott!
Elin

Bodil sa...

Jättefin tavla!! Och så kan jag meddela att jag har sett ditt underbara LOVE-album hos MiMas. Urläckert!!!
Kram