fredag 12 juni 2009

Att altra en LP-skiva

I dag på veckans tips och trix tänkte jag ge er inspiration till att pröva på att altra en Lp-skiva.
Billiga Lp-skivor hittar man på de flesta loppisar eller varför inte längst bak i sina bortglömda gömmor i förrådet *fniss*

Min skiva köpte jag på en loppis med just idéen till altering i bakhuvudet. För min del så spelade det ingen större roll vem artisten var eftersom jag ändå skull täcka över skivans etikett
Men man kan ju också leta efter skivor med vackra etiketter eller varför inte sin favorit artist och låta en bit av skivans mitt synas. En ide kan ju också vara att ta tillvara på skivans titel och låta den vara en del av rubriken.


För att ge lite mer liv åt min altrade Lp-skiva så ville jag böja till kanten på skivan. Detta gjorde jag med hjälp av en embossingfön. Det går säkert att använda en hårfön också. Med hjälp av värmen böjer man sedan skivans kant tills man blir nöjd.

Detta var veckans tips och trix.
Må så gott!

DT//Jenny/e.j.m

5 kommentarer:

Unknown sa...

Embossfönen var ju en jättekul detalj! :)

Bodil sa...

Kul idé och väldigt snyggt altrat.
Kram

♥ Annlouise ♥ sa...

Hur coolt som helst - supersnyggt och häftig idé!

Elin sa...

Det blev verkligen urläckert att fixa till kanten så!
Hela alltet var så snyggt!
Kram Elin

Frideborg sa...

Hejsan !

Jag var på semester i Halmstad v-30 och var inom i butiken och fi se denna idé med LP skiva och bara tänkte att jag ville göra en sån.
Blev glad när jag såg att den fanns med här på bloggen med.
Jag håller på med en sån jag med , har tyvärr inget embrossmaterial ännu men tänkte jag provar med hårfön. Jag kan säga DET FUNKAR INTE!
Vad göra? Jo jag tog fram stekjärn, fyllde med vatten , kokade upp och doppade skivan, tog upp och böjde med grytlappar , doppade och böjde tills jag var nöjd.
Jag har snart fått den klar med allt, har liftat en del, lagt till och dragit ifrån.
När den är klar så kommer min son få den, och jag antar att jag får göra en till för min dotter kommer bli grön av avundsjuka.

Hälsningar Marina