torsdag 21 januari 2010

Vad kan man göra med en konservburk?

Idag vill jag dela med mig av ett annorlunda sätt att ”slå in” en present på. Jag hittade inspirationen till dessa ursöta altrade konsevburkar hos Splitcoast Stampers.


Jag valde att göra mina burkar av vanliga små majskonservburkar som man kan köpa i tre pack. När du öppnar burken gör du det från botten och det är viktigt att du har en sådan konservöppnare som skär upp burken strax under metallkanten. Man får vara försiktig för det blir riktigt vasst och det är lätt att skära sig.

Först ut är min ”Grunge-burk” som först är klädd i papper från FancyPants serie Vintage Valentine. därefter jag kladdat på generöst med Crackle Paint i färgerna Black Soot och Rock Candy.

Thickers med Glossy Accents på och så har jag använt ett av de läckra typsnitten som kom med min nya Dymo .

Lite rivna kanter för att verkligen visa att det är en konservburk bakom pappret och så har jag ”strösslat” burken generöst med svarta blingstenar.

Här har jag gjort en liten sockersöt godiskonserv. Även här kommer pappret från Fancy Pants – Vintage valentine och Thickers med glossy accent på. Ett prickigt organsaband med de läckra bokstavsstickersen från Adorn It är knutet om burken.

I rosetten så knöt jag fast en liten charm i form av en jordgubbe.

På den sista burken har jag använt cardstock från Bazzil och papper från Fancy Pants. Orden ”be mine” är skrivna med chipboard stickers från American Crafts. Mönsterpappret är stansat med Marta Stewart ”Doily Lace”-punchen.

Ett lååångt rött sidenband är snörat runt burken och i en slags korsettsnörning som håller ihop mönsterpappret runt burken. DET hela är toppat med några rosa halvpärlor.

Tanken med burkarna är att man ska fylla dem med godis eller någon liten present innan man limmar ihop dem. Jag har lagt presentkort i mina så de känns helt tomma. Jag skulle iallafall gilla att få en present inslagen så här, oavsett vilken högtid som firas.

Vill du kika mer på burkarna så finns de att beskåda på MiMa’s från och med idag!

Det var allt för idag. Tack för att du tittade in!

1 kommentar:

Ellis sa...

Jättefina burkar, vad fina de blev! =)
Kram